Луксозната автомобилна марка Audi AG тази седмица представи най-новия си проект за велосипед в Япония: един свръхлек, висококачествен велосипед, който идва с цена, аналогична с тази на кола от нисък клас.

Лимитираната серия Audi Sport Racing Bike беше представена в Япония в шоурума на Audi в Шибуя, Токио. Тя е изработена от олекотен карбон и идва с цена от около 19,65 хиляди щатски долара! Както сами се досещате, това е достатъчна сума за покупка на малък автомобил, макар и той да не е на Audi.

Според германския производител на автомобили рамката на спортното колело тежи 790 г, по-малко от теглото на пет iPhone 6 Plus смартфона. То е изработено от въглеродни влакна или материал, наречен T1000 (създадена от японската Toray Industries Inc.), който се използва и в състезателните автомобили на Audi.

Говорител на Audi каза, че спортното колело тежи общо 5.8 кг. "Аз нямам много опит при велосипедите, но ми казаха, че е изключително рядко колело да тежи по-малко от 6 килограма", каза той. Говорителят добавя, че материалите, използвани във велосипеда, са изключително леки и здрави, което е и причината за високата цена.


В световен мащаб ще са на разположение едва 50 бройки от този луксозен спортен велосипед на Audi.Прочетете още: YERKA Bike - колелото, което не може да бъде откраднато

Тагове: