Тази седмица на Световния мобилен конгрес в Барселона Ford показа два нови прототипа на „умни“ велосипеди като част от своя план за „интелигентна мобилност“. Наречени MoDe, двата умни велосипеда се задвижват чрез педали и предварително заредени батерии. Те могат да се сгъват и лесно да се прибират в багажника на кола, както може да видите във видеото.

Ford предвижда двата велосипеда да са част от една по-широка система за мобилност, която интегрира коли, колела, както и различни други форми на транспорт в една мрежова цялост. Ford насърчава алтернативни транспортни изследователски проекти от известно време, но настоящите прототипи предлагат по-конкретен поглед върху амбициите на компанията.

За отбелязване е, че някои от най-впечатляващите характеристики на колелата разчитат на свързване с други устройства. Интегрираните iOS приложения за навигация ще насочват потребителите към най-бързия маршрут. Освен всичко друго велосипедите на Ford разполагат и с вградени поставки за зареждане, в случай че батериите се изтощят. Но най-впечатляващата характеристика е No Sweat режимът, който автоматично се активира при покачване на пулса на колоездача над определена точка, като измерването става чрез Bluetooth включено външно следящо устройство.

 

 


Прочетете още: Първото дрифт състезание между самоуправляващ се автомобил и човек

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Tech

Първата в света Click&Touch клавиатура идва през август

4 | 17.06.2019