Измина десетилетие, откакто Lexus постави началото на своята спортна линия автомобили - Lexus F. Какъв по-добър начин за компанията да отпразнува юбилей от това да представи специални издания на два от моделите си? 

Lexus използва автошоуто в Чикаго преди дни, за да покаже юбилейните RC F и GS F. Специалните издания на моделите ще бъдат произведени в ограничени серии, като ще има съответно 240 и 100 бройки от двата модела. 

Признаците, по които ще познаваме, че даден автомобил е от юбилейните серии, са видими изцяло отвън. Отличителна боя в сив мат, която за разлика от другите матови бои се хвали с това, че ще издържа на влиянията по време на ежедневна употреба. Също така блестящи черни джанти и яркосини спирачни апарати. Синьото се наблюдава и отвътре, където ще намерим синьо покритие от въглеродни влакна по таблото, а седалките и воланът са от синя кожа. Дори скоростният лост е син. RC F ще има и релефни емблеми по таблото, които GS F няма, но за сметка на това получава сини предпазни колани и допълнителни въглеродни влакна по централната конзола.

Както споменахме по-нагоре, всички отличителни белези са видими отвън, защото под капака са стандартните за моделите 5.0-литрови V8 двигатели с 467 к.с. Едва ли можем да искаме много повече в този Lexus с 8-степенна автоматична трансмисия и задно предаване. И двете специални издания ще бъдат налични в представителствата на марката през лятото, а цената все още не е обявена.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Изскочи любопитен проблем, свързан с Galaxy S10

125 | 18.01.2019
Още от Tech

Вижте най-важното от Автошоуто в Детройт

23 | 20.01.2019