Lamborghini избра автоизложението в Женева, за да представи новото си решение за внасяне на повече слънчева светлина в своите автомобили. След представянето на Huracán Performante беше само въпрос на време да излезе на бял свят и неговият брат без покрив - Huracán Performante Spyder.

Кабриолетът на Lamborghini използва същия V10 бензинов двигател с 5.2 литра обем и 640 к.с. мощност. Въртящият момент е 600 Nm, като по-голямата част от него се достига при около 1000 оборота в минута. Доста важен фактор за изключително изживяване. От 0 до 100 км/ч достига за 3.1 секунди, а до 200 км/ч ускорява за общо 9.3 секунди. Максималната му скорост е 325 км/ч. Прилични показатели за кабрио, нали?

Lamborghini Huracán Performante Spyder има внедрени всички системи за аеродинамика, които се използват и от купето. Активната аеродинамична система на Lamborghini, ALA, присъства, за да намалява челното съпротивление, но и да прилага сила на притискане към земята, когато е необходимо. Въглеродните елементи, които са вложение в екстериора и интериора, спомагат за това автомобилът да бъде по-лек.

Покривът се сваля за около 17 секунди при скорост до 50 км/ч. Последното е джентълменско споразумение между производителите. Вместо да се опитват да подобряват технологиите, за да можете да сваляте покрива си при 200 км/ч, всички са се съгласили да оставят ограничението на 50 км/ч.

Кабриолетите винаги са по-скъпи от купетата и Huracán Performante Spyder не прави изключение. Докато купето струва 220 000 евро, за да имате колата без покрив, ще трябва да се разделите с 250 000 евро. Ще имате възможност да се възползвате от офертата още това лято.

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Технологията за видео рефер се намеси решаващо за първи път на Световно първенство по футбол

8 | 17.06.2018