Нестандартната транспортна компания The Boring Company на Илон Мъск ще дава приоритет на пешеходци и велосипедисти спрямо колите, потвърди самият той.

Милиардерът преработва основната мисия на компанията с цел да превърне високоскоростните тунели в средство за масов транспорт.

Подробностите са малко и не е ясно до каква степен планът има реални основи и до каква представлява само постове в Twitter, но Мъск твърди, че основният приоритет на The Boring Company стават "нуждите на масовия транспорт". Едва когато те са удовлетворени, компанията ще пренася и автомобили. Вместо няколко големи подземни линии Мъск ще изгради хиляди малки и компактни станции по протежението на целия град.

Идеята е новост в стратегията на The Boring Company, тъй като досега масовият транспорт никога не е бил неин фокус. Успоредно с това Мъск си навлече доста критики от представителите именно на градския транспорт, които не са доволни от неговото пренебрежително и обидно отношение към съществуващата система. Те го обвиняват и в това, че той чисто и просто преоткрива съществуващи форми на транспорт и се опитва да ги представи с нови имена.

Независимо от това работата под земята все пак напредва и Мъск дори получи разрешение да копае тунели под столицата Вашингтон.

Оцени:
Рейтинг: 5
Най-четени
Всички

Изскочи любопитен проблем, свързан с Galaxy S10

125 | 18.01.2019
Още от Tech

Вижте най-важното от Автошоуто в Детройт

23 | 20.01.2019