Служители на Tesla получиха злокобен имейл, който изброява уволнения, обвинения и съдебни дела като потенциални последици за нерегламентираното споделяне на информация за делата на компанията пред пресата. Имейлът, който е изпратен от отдела по сигурността, посочва скорошни действия, които Tesla е предприела срещу служители с голяма уста.

Така например един вече бивш служител е прехвърлил поверителна бизнес информация от домейна на Tesla на свой личен акаунт и заплашва, че ще я разпространи. В отговор Tesla го уволнила и предявила обвинения за углавно престъпление. Tesla посочва и две съдебни дела срещу бивши служители за кражба на интелектуална собственост и търговски тайни.

Това е най-новата размяна на удари за борба с „течовете“ пред пресата – и най-новият „теч“ пред пресата. Google изпрати подобен имейл през 2016 г., в който описа как търси изменници в редиците си, а през 2018 г. Apple и Facebook също обявиха война на нелоялни служители.

Секретността е важна част в културата на Силициевата долина и практиката на т.нар. капани за мишки – USB стикове с поверителна информация, които се оставят без надзор, за да се види реакцията на служителя – е широко разпространена. Tesla е компания, около която винаги се случва нещо, така че е нормално нейните шефове да искат да ограничат информацията, която достига до пресата и конкурентите.

Тагове:
Най-четени
Всички

GTA 6 на PlayStation 5 ще предложи хиперреалистична визия

202 | 16.08.2019
Още от Tech

Ето как изглежда новият супер автомобил Bugatti, струващ $8.9 милиона

119 | Преди 20 ч.