Автомобилният гигант GM направи изненадващ анонс по време на изложението Specialty Equipment Market Association: напълно електрически Chevrolet Camaro със 700 конски сили, което е в състояние да измине половин километър за около девет секунди. И за разлика от други е-коли от такъв клас като NIO EP9 или предстоящия Tesla Roadster, концептуалното Camaro е не просто мощно, но и доста красиво и благородно возило.

Проектът е реализиран заедно със специалиста в областта на драг състезанията с електромобили Hancock и Lane Racing с идеята да се демонстрират вижданията на марката за един изцяло електрически състезателен драг автомобил.

800-волтовата батерия позволява много по-бързото зареждане от контакта, което е от изключително значение за този модел, тъй като в състезателни условия той ще разполага с много малко време между отделните стартове в драг състезанията. За да постигнат оптимално разпределение на теглото, инженерите са разделили батерията на четири отделни модула - всеки по 200 волта.

Разбира се, на този етап возилото ще остане само концептуално. Chevrolet няма намерения да произвежда електрическото Camaro серийно, но планове за подобна версия в бъдеще не липсват.

Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

292 | 14.07.2019
Още от Tech

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

44 | Преди 19 ч.