Всяка година на традиционното автомобилно изложение в Детройт, провеждащо се в средата на януари, ставаме свидетели на уникални концептуални разработки на най-големите автомобилни компании.

Такъв бе случаят и с FT-1 концепцията на Toyota, която беше една от звездите на шоуто през 2014 г. И ако съжалявате, че не сте видели в действителност, отблизо и лично тези концепции, ние можем да ви покажем няколко снимки на Toyota FT-1, която всъщност идва от видеоиграта Gran Turismo 6 (GT6).

През последните години виждаме различни автомобилни производители като Mercedes-Benz и тяхната концепция Vision GT, а сега и Toyota да правят концепции специално за състезателни видеоигри. И ако в Детройт Mercedes направиха еднократно представяне на своя прототип от GT6, то от Toyota вероятно имат други планове.

FT-1 показва желанието на Toyota да създаде ново поколение вълнуващи спортни автомобили, а ако погледнем малко по-абстрактно, може би ни дават някои намеци за ново поколение Supra, която бе спряна от производство през 2002 г. Всъщност през 2007 г. видяхме Toyota FT-HS, която също бе спрягана за възраждането на модела Supra, но до този момент това така и не се случи.

Едва ли FT-1 ще влезе в масово производство скоро, все пак предстоят много тестове, но като идея това е определено нещо интересно. А ако вие искате да се докоснете до нея сега, просто включете своята PS3 и GT6, за да получите най-близкото преживяване с FT-1.

 

 

А видяхте ли i-Road - концепция за бъдещето на градския автомобил от Toyota на CES 2014?

Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Tech

Космическата централа на Apple стана една от най-скъпо оценяваните сгради в света

13 | Преди 19 ч.