ЕА обяви своите финансови резултати, а с тях дойде и един интересен анонс. Хитовият онлайн шутър Apex Legends предстои да излезе и за мобилни устройства.

Още през януари създателите на играта от Respawn обявиха, че биха се радвали да направят порт на Apex Legends за Switch и мобилни устройства, макар тогава да нямаше какво да анонсират. Според студиото обаче зад решението играта от самото начало да бъде безплатна се е криела именно тази цел – да позволят на колкото може повече играчи да се включат.

„Колкото повече хора играят Apex Legends, толкова по-щастливи сме. Това са отнася за всички платформи, включително и за онези, които разполагат с телефон и таблет“, каза тогава представител на студиото.

Виж още: Тука има, тука няма: Nintendo отрече да обяви по-евтин Switch на E3

Очевидно мобилният порт ще стане реалност, като той изглежда логично от финансова гледна точка. Например мобилната версия на PUBG генерира 65 милиона долара само през март. Все още обаче не знаем кога точно ще се появи Apex Legends за мобилни устройства и как ще бъдат приспособени за тях нейният интерфейс и геймплей. Като високоскоростен шутър играта определено ще създаде предизвикателства при портването ѝ.

Колкото до версията за Switch, засега нямаме никаква информация, но имайки предвид, че повечето безплатни популярни онлайн игри намериха пристан там, портът изглежда вероятен.

Тагове: