Въпреки споровете относно това, доколко ще може да задържи вниманието на геймърите в дългосрочен план, за момента Fortnite не показва знаци за намаляване на темпото. Epic Games разкри, че през август цели 78.3 милиона души са играли играта, с което последният месец с лекота става най-големият от началото на Fortnite манията.  

До голяма степен за това допринася скорошната поява на Fortnite за Android и Switch, тъй като играта изглежда особено добре пригодена за портативен геймплей. Свидетелство за нарастващата популярност на играта е фактът, че Nintendo наскоро анонсира Fortnite Switch бъндъл, който върви с няколко специални козметични предмета от шутъра. Това е голяма рядкост - японската компания да пуска хардуерен бъндъл с игра, която не е нейна. Пакетът е очевиден знак, че да имаш играта на своята платформа ти дава значително предимство и Nintendo изглежда решена да рекламира този факт до краен предел.

Успехът на Fortnite доведе до сериозен скок в цената на Еpic Games, като студиото днес се оценява на осем милиарда долара. Независимо дали я обичате, или мразите, Fortnite е важна част от геймърския пейзаж днес, което буди само един въпрос – а вие един от тези 78.3 милиона играчи ли сте?

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

367 | 19.08.2019
Още от Play

Neftlix най-накрая добави раздел, който би следвало да е задължителен от ден първи

21 | Преди 20 ч.