Четирима бивши служители, работили по The Walking Dead, включително двама творчески директори на Telltale Games, основаха ново студио, наречено Adhoc Games и скоро ще обявят първата си игра. Тя представлява интерактивно приключение, едновременно издържано в традициите на старото студио и с концепция, напомняща на Black Mirror's Bandersnatch.

Двамата творчески директори са напуснали Telltale през 2017 г., а другите им двама колеги, които са сценаристи – малко по-късно. Както си спомняте, известното студио затвори врати миналата зима след поредица от скандали и финансови проблеми. Сега четиримата разкриват, че искат да се съсредоточат върху игри с интерактивен сюжет и неколкократно споменават интерактивния тв сериал Bandersnatch като отправна точка за първата им игра.

„Изглежда, че тази концепция даде на хората нещо, което те не са подозирали, че искат. Това е неизследвана територия, която може да бъде печеливша и творчески комерсиална“, казват четиримата.

Новата игра все още няма име, нито потвърдени платформи, но се знае, че ще бъде заснета с помощта на живи актьори и ще изисква активно участие от страна на геймърите чрез мобилните им телефони.

„Комбинацията от филми, телевизия и игри е уникална и в момента вече няма бариера за зрителите да участват в случващото се“, казват създателите на Adhoc Games.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

180 | 13.06.2019
Още от Play

Dark Souls и "Игра на тронове" ни дават Elden Ring (ВИДЕО)

0 | 13.06.2019