Новата Call of Duty: Black Ops 4 излезе на 12 октомври. РС версията ѝ не е налична в Steam, a може да се купи и играе през Battle.net. Издателят Activision Blizzard засега не споделя точен брой играчи, но гледайки паралелните данни от PUBG, е очевидно, че новият Battle Royale режим Blackout в Call of Duty бързо започва да краде играчи от PUBG.

Още през уикенда броят на играещите PUBG спадна с 6.5 процента, а в началото на тази седмица сривът достигна 10.4 процента. Докато през последните седмици над 900 000 души играха PUBG едновременно, в четвъртък броят им се срина на 842 000 души.

Логичното обяснение е, че много хора искат да опитат прочита на Battle Royale режима, който Call of Duty прави. Очакваме следващите дни тази тенденция да продължи имайки предвид, че РС портът на Black Ops 4 е много добър и като цяло играта е значително по-изпипана от PUBG. Казано накратко, режимът е като Playerunknown’s Battlegrounds, но доста по-лъскав и изпипан.

Blackout има и едно тайно оръжие в своя арсенал, за което хората все още дори не говорят толкова: сплит скрийн опция, или възможност двама души да играят на един телевизор. В пръв път в историята на battle royale жанра геймърите могат да седнат един до друг на дивана и да играят на един и същ екран.

Най-четени
Всички

GTA 6 на PlayStation 5 ще предложи хиперреалистична визия

202 | 16.08.2019
Още от Play

Това е първият трейлър на последния сезон на Star Wars Resistance (ВИДЕО)

5 | 15.08.2019