Най-бързото автомобилно състезание в света ще стартира своя първи шампионат по виртуална надпревара. Новообявената Formula 1 Esports Series ще бъде също най-бързият и престижен дигитален рейсър.

Сезонът стартира през септември и в него състезателите ще използват актуалната F1 2017 видеоигра на майсторите на жанра Codemasters. Освен английската компания инициативата се осъществява още с подкрепата на организаторите на различни е-спорт надпревари от Gfinity.

Тазгодишното издание ще отбележи първото по рода си партньорство на Формула 1 със света на електронните спортове, което е поредното доказателство за нарастващата популярност на този по-различен професионален гейминг. Премиерата на Formula 1 Esports Series ще дойде само броени дни след излизането на самата F1 2017, която ще се появи на 25 август за PS4, Xbox One и PC.

40-те най-бързи състезатели във виртуалната надпревара ще продължат към полуфиналите, които ще се проведат на 10 и 11 октомври в Лондон. От тях ще останат само 20 елитни пилоти, които се класират за финала в Абу Даби, насрочен за 24 и 25 ноември. Големият победител пък ще получи уникална награда - собствен персонаж в следващата F1 2018.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

71 | 22.04.2019
Още от Play

Star Wars Jedi: Fallen Order остава в твърде далечна галактика за собствениците на Switch

4 | 21.04.2019