И до момента знаехме, че Fortnite е горещ хит, но нови данни от маркетинговата платформа Matchmade показват, че играта е задминала дори Minecraft, за да стане най-гледаното гейм заглавие в YouTubе.

Именно Minecraft доминираше игровия сегмент в YouTube от дълго време, генерирайки милиарди гледания всеки месец. През февруари обаче Fortnite достигна 2.4 милиарда гледания и продължава възхода си през март. Fortnite се разправи с останалите си преки конкуренти, а именно Clash Royale, която е най-голямата мобилна игра в YouTube от март 2016 г. Откакто обаче дебютира Fortnite, гледанията на Clash Royale вървят надолу. Накрая интересът към PUBG също е достигнал стагнация.

“Скоростта на растежа на Fortnite е невероятна. Между януари и февруари гледанията са се увеличили със 151 процента. Създателите на съдържание също са прегърнали играта и към 1 март в YouTube има 12 762 клипа, посветени на Fortnite”, казва Matchmade.

Според анализаторите успехът на Fortnite се дължи на това, че играта е безплатна и налична за всякакви платформи, докато PUBG е ограничена до РС и Xbox One и струва 30 долара. Що се отнася до Minecraft, тя определено не е нова игра и това също оказва значение.  

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

89 | 22.04.2019
Още от Play

"Отмъстителите: Краят" влиза в света на Fortnite

5 | 23.04.2019