Внезапните масови уволнения в Telltale Games изправиха пред сериозна въпросителна всички бъдещи проекти на създателите на The Walking Dead, Game of Thrones и Guardians of the Galaxy. Сред тях бе и играта по сериала Stranger Things, която трябваше да бъде продуцирана заедно с Netfliх.

Според водещата компания за тв стрийминг обаче перспектива пред проекта все още има и по него ще работят шепата служители на студиото, оцелели след кадровата чистка.

"Съжаляваме за това, което се случва с Telltale Games", казва Netflix в изявление. "Работата по Minecraft: Story Mode обаче продължава, а освен това преценяваме и различните варианти за това да пренесем Stranger Things в света на интерактивните приключения."

Netflix и Telltale обявиха началото на съвместната си работа през юни. Тогава Minecraft: Story Mode бе планирана като игра с пет епизода, а Stranger Things бе предвидена като приключенско заглавие в духа на предишните игри на студиото. Засега няма индикации за това, какъв формат ще има тя, но вероятността да е епизодичен е доста малка.

The Walking Dead: The Final Season обаче засега няма изгледи да бъде завършена.

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

292 | 14.07.2019
Още от Play

Идва ли краят на battle royale истерията? Сухите цифри са безмилостни

13 | 14.07.2019