Ако се съмнявате, че електронните спортове са наистина нещо сериозно, то новината, че Дженифър Лопес инвестира в професионален е-спорт отбор със сигурност ще ви убеди, че е така. Попзвездата е част от група знаменитости, които влагат 15 милиона долара в известния отбор NRG.

Към Джей Ло се присъединяват още звездите от американска футболна лига Маршон Линч и Майкъл Страхан, както и бившият лидер на New York Yankees Алекс Родригес. Легендата на НБА Шакил О’Нийл пък вече инвестира в отбора през март 2016 г. Интересът към NRG е огромен и с финансова подкрепа се включват още настоящият СОО на Twitter Антъни Ното и собственикът на футболния Sacramento Republic Кевин Нагъл.

NRG Esports започна кариерата си като отбор по League of Legends, а в момента се състезава още по Overwatch, CounterStrike: Global Offensive, Hearthstone и Rocket League.

Това са поредните известни личности, които инвестират в е-спортовете. Пионер в това отношение е бившият баскетболист Рик Фокс, който през 2015 г. закупи и преименува отбора Echo Fox, състезаващ се в надпревари по Gears of War, Call of Duty и някои бойни игри.

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Play

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019