Мултиплейър шуутърът Plants vs. Zombies Garden Warfare на PopCap, за който писахме в началото на март ще направи своя дебют за PC на 27 юни, обявиха от EA Games.

PC версията ще се продава в онлайн магазин на EA, Origin и чрез други дистрибутори. Тя ще включва цялото съдържание от Garden Variety Pack и Zomboss Down, както и тематична Wild West актуализация с осем нови герои, повече от 200 персонализации и карта на Cactus Canyon.

Първоначално играта стартира за Xbox One и Xbox 360. Продуцентът Браян Линдли каза: "Имахме невероятна обратна връзка от играчите от стартирането за платформата Xbox и ние нямаме търпение и PC играчите да се присъединят към партито това лято. Версията за PC има цялото съдържание, което сме пуснали от старта, включително Garden Variety и Zomboss Down, за да могат играчите да се наслаждават от самото начало."

Plants vs. Zombies Garden Warfare Digital Deluxe Edition ще се продава на цена от около 80 лева в Origin. Миналата седмица EA активира възможността за закупуване на елементи в играта с реални пари. Микро-сделките ви позволяват да закупи виртуални монети, с които да персонализирате вашите герои. Все още няма информация за PlayStation версия, въпреки че от PopCap намекнаха, че може би тя е в процес на разработка.