PlayStation 4 вече разрешава междуплатформен геймплей с конкурентни конзоли. Първата крачка в този исторически процес започва днес със старта на междуплатформената бета на Fortnite. След значителен натиск от страна на феновете и гейм индустрията като цяло, собствениците на PlayStation 4 ще могат да играят със свои колеги, играещи на Xbox One и Nintendo Switch. Това е исторически момент не само за марката PlayStation, но и за гейминга като цяло, тъй като за пръв път различни конзолни собственици ще могат да играят заедно. Освен това, геймъри с РС, iOS и Android също са включени.   

„След комплексен анализ решихме да предложим междуплатформени функции за подбрано външно съдържание. Разбираме, че собствениците на PlayStation 4 чакаха с интерес това и им благодарим за търпението“, казва шефът на Sony Interactive Entertainment Джон Кондера.

Досега Xbox и Nintendo вече критикуваха PlayStation за упоритостта, а големи издатели като ЕА също се обявиха в полза на междуплатформения геймплей.  Технически, това не е първият път, когато PlayStation 4 и Xbox One геймъри можеха да играят заедно Fortnite – наблюдателни геймъри забелязаха, че в самото начало PSN и Xbоx One акаунти бяха комбинирани без проблем, докато Epic не се намеси и премахна тази възможност.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

157 | 24.04.2019
Още от Play

Кои са тези хора, които играят новата Call Of Duty, която дори не е обявена?

0 | 25.04.2019