Activision вече работи активно по стартирането на професионалната лига по Call of Duty, която обяви през февруари, и сега компанията вече води разговори с потенциални купувачи, които да поемат контрол върху първите е-отбори. Представител на Activision e провел срещи със собственици на професионални е-спорт тимове, включително от лигата по Overwatch, за да им предложи по един отбор срещу крупната сума от 25 милиона долара.

Подобна цена поставя професионалните Call of Duty отбори в същия ценови спектър като състезаващите се в лигата по Overwatch тимове.  Когато тя стартира преди време, първите отбори струваха 20 милиона долара, а по-късно бяха въведени опции за допълнително разширение на астрономическа цена от 30 до 60 милиона долара.  

Самите отбори ще бъдат разпределени на градски принцип, подобно на професионалните състави от големите спортове.

Освен това най-големият издател в гейминга иска отговор от потенциалните купувачи на Call of Duty отбори в рамките на само 14 дни. За момента споразуменията са с незадължителен характер, така че до парични трансфери все още няма да се стигне. Първите места обаче винаги са сладки, защото дават статут на основатели. Предполага се, че до края на годината Activision ще продължи да изглежда логистиката  за Call of Duty шампионата, който трябва да стартира през 2020 г.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Play

Най-популярният ретро емулатор официално в Steam от 30 юли

15 | 16.07.2019