Манията по ретро конзолите се пренесе и на компютърния фронт - след NES Classic, SNES Classic и PlayStation Classic скоро ще видим и ретро мини РС.

То закономерно се нарича просто PC Classic и се прави от компанията Unit-e, която предизвика фурор с ритъм играта си Neon FM за аркадни машини.

Компютърът има компактни размери, подобни на ретро конзолите, но акцентира върху РС игри от епохата на DOS от 80-те и 90-те години. Той ще предложи селекция от официално лицензирани заглавия, макар все още да нямаме конкретни имена.

Unit-e ще стартира кампания за набиране на средства до края на месеца. PC Classic трябва да струва 99 долара и да се появи на пазара през 2019 г. - разбира се, ако успее да набере нужните за реализацията на идеята средства. Като повечето такива системи и тази зависи много от носталгията. Игрите за нея могат да се намерят и подкарат по друг, макар и не непременно официален начин, затова създателите на мини компютъра трябва да убедят феновете, че той е най-добрият начин да си припомнят миналото.

Тагове: