4A Games разкриха официалните системни изисквания за РС версията на Metro Exodus. Според тях геймърите ще се нуждаят поне от процесор Intel Core i5 4440 с 8 GB RAM памет и видеокарта NVIDIA GeForce GTX670 или GTX 1050; другият вариант е видеокарта AMD Radeon HD 7870, като това ви гарантира гейминг в 1080p/30fps на Low настройки.

За да постигнете по-привлекателната 1440p при 60fps на Ultra настройки, 4A Games ви препоръчват процесор Intel Core i7 8700K с 16 GB RAM памет и NVIDIA GeForce GTX1080Ti/RTX2070 или AMD Radeon RX Vega 64 като графичен ускорител.

Нещо повече, 4A Games твърди, че NVIDIA GeForce RTX2080Ti ще бъде достатъчна, за да видите шутъра в неговите Extreme настройки, които носят 4K резолюция при 60fps. Тоест ще бъде интересно да видим дали флагманският ускорител на NVIDIA ще е достатъчен, за да предложи стабилни 60fps геймплей или основно ще годни въпросните кадри.

Накрая студиото обещава, че скоро ще разкрие и специфичните RTX характеристики на играта, което означава, че е възможно Metro Exodus да поддържа real-time ray tracing още в деня на премиерата си.

Още преди излизането си оригиналната Metro 2033 почти неволно привлече множество сравнения с друга подобна игра - поредицата S.T.A.L.K.E.R. На пръв поглед действително има някои прилики: и двете заглавия са украински (при това хора от екипа на първия S.T.A.L.K.E.R. са основатели на 4A Games), представляват шутър в постапокалиптична атмосфера и имат нечовешки хардуерни изисквания. И това е. Оттук насетне поредицата Metro пое по свой собствен път, начертан от руския писател Дмитрий Глуховски в неговия суперуспешен едноименен роман. Създаването на игра по книга е относително по-рядко явление, отколкото до болка коментираната тема за игрите по филми. Ако се съди по качествата на серията досега, Metro Exodus ще си заслужава.

Играта излиза на 15 февруари.

Впуснете се в страховито красивия свят на Дмитрий Глуховски и Metro Exodus (ВИДЕО)

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

180 | 13.06.2019
Още от Play

Dark Souls и "Игра на тронове" ни дават Elden Ring (ВИДЕО)

0 | 13.06.2019