Amazon Game Studios обяви новия си проект и това е масова онлайн игра по The Lord of the Rings, която се разработва за РС и конзоли. Историята в нея ще се развива дълго преди събитията, познати ни от трилогията, и ще ни срещне със земи, хора и създания, които никога досега не са виждани от феновете във вселената на Толкин. По този начин гигантът ще комбинира играта с предстоящия си сериал по The Lord of the Rings, който също ни отвежда в Средната земя дълго преди основната история на Толкин.

Екипът зад играта се състои от ветерани с опит по заглавия като Destiny, System Shock 2 и World of Warcraft.

ММО-то на Amazon няма да бъде първата в жанра игра, посветена на прочутите книги на Толкин. The Lord of the Rings Online на Turbine стартира още през 2007 г., предлагайки на геймърите ново приключение, паралелно с трилогията. Най-новият ъпдейт на играта бе пуснат през октомври 2018 г.

Точните платформи за The Lord of the Rings все още не са известни, но играта ще бъде безплатна. Интересно е, че анонсът идва само месец след като Amazon уволни десетки гейм разработчици по време на Е3. По-рано тази година гигантът пусна епизодичния рейсър The Grand Tour Game, посветен на едноименното тв шоу. Освен това компанията работи по ММО-то New World и по Battle Royale играта Crucible.  

Виж още: Таратор с мусака - красивото българско приключение Elea идва за PlayStation 4 (ВИДЕО)

 

Тагове: