Epic Games обяви плановете си за това как ще развие своя нов и не по-малко скандален онлайн магазин през следващите месеци.

Целта на Epic е както да "открадне" повече игри от каталога на Steam, така и да даде сходна функционалност на своята собствена платформа.

Първа стъпка в това отношение ще бъдат облачните сейвове, които Epic предвижда за месец май. Успоредно с тях ще дойде възможността да търсите игри по жанр, както и страниците на игрите да съдържат клипове и DLC-та.

В средносрочен план от 4 до 6 месеца Epic ще даде възможност на потребителите да публикуват ревюта и да създават списъци с желани за покупка игри. В този период ще видим още  допълнителни опции за плащане и поддържани валути, както и отчитане на времето, прекарано в дадена игра.

Веднага след тогова ще дойде и една характерна за РС гейминга функция – поддръжката на модове.

В дългосрочен план, което значи след поне 6 месеца, ще видим и ачийвмънти, плащане през телефон и социални функции.

Накрая, без конкретна времева рамка са функции като автоматично връщане на пари, подаряване на игри, предлагане на игри от Южна Корея и версия на магазина за Android.

За краткото време, през което работи магазинът на Epic, той успя да привлече няколко заглавия с временна ексклузивност, което не се харесва на тясно свързаните със Steam геймъри.

Затова Epic Games наистина ще иска да превърне в реалност колкото може по-бързо всички тези обещания.   

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Play

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019