От днес Световната зала на славата на видеоигрите има четирима нови членове, трима от които са класически произведения на домашния гейминг, а четвъртият – верен спътник и борец срещу скуката в офиса.

Зад последното определение се крие Microsoft Solitairе, която е неизменна част от всяка версия на Windows от 3.0 през 1999 г. Според организаторите от Strong National Museum of Play играта се намира на повече от един милиард компютри в света и годишно в над 200 страни на нея се изиграват 35 милиарда сесии. Музеят обяснява решението си с това, че Solitaire е поставил началото на пазар на "кежуъл" игри, който е толкова популярен днес.

Следващите две заглавия в Залата на славата са далеч по-познати на сериозните геймъри. Това са Mortal Kombat и Super Mario Kart, дебютирали през 1992 г. Освен с визията и атрактивния боен стил Mortal Kombаt е позната със своето насилие, довело до създаването на американската система за рейтинги на развлекателния софтуер. Честта идва точно навреме - за премиерата на новата Mortal Kombat XI, която излезе буквално преди седмица.

На свой ред Super Mario Kart популяризира поджанра на картинга и постави началото на най-дългата рейсинг поредица в историята на игрите, от която са продадени над 100 милиона бройки.  

Четвъртата отличена игра е най-слабо позната, но за времето си също е много влиятелна. Това е Colossal Cave Adventure – текстово приключение от 1976 г., което поставя основите на примитивния тогава жанр на приключенските игри.

Миналата година почетени пък бяха Final Fantasy 7, John Madden Football, Spacewar! и Tomb Raider.