Вчера, в рамките на Gamescom, EA проведе интересно събитие. Може би вече гледахте 5-минутния клип, който разкри част от геймплея на Mirror's Edge Catalyst, а сега е време за промените, които ще видим във FIFA 16. Тези от вас, които са почитатели на футболната поредица, знаят едно – всяко следващо издание не се различава радикално от предишното, но надгражда и подобрява потребителското изживяване. По всичко личи, че това се запазва и при FIFA 16, а благодарение на IGN знаем и точно къде ще са промените спрямо изданието от миналата година. Трябва да отбележим, че това са може би най-големите новости, но най-вероятно няма да са единствените.

 

Draft Mode във FIFA Ultimate Team

Преди около 6 години EA представи интересния Ultimate Team режим, който позволи на играчите да изградят своя мечтан отбор, да наддават за звезди, които искат да са основата на тима им, да търсят най-добрата стратегия и да влизат в люти битки на зеления терен. Всичко звучи чудесно, но самият режим отнема много време. В новото издание на играта няма да е необходимо да инвестирате толкова сериозна отдаденост, тъй като може да изберете Draft Mode. В него отново получавате възможност да изградите звезден отбор, но без да губите време за събиране на играчите. С включването на новия допълнителен режим ще получите предварително определен асортимент от имена за всяка позиция. Трябва да изберете един от тях, а когато сте готови, можете да се впуснете в ожесточена битка. Тъй като този режим само ще ви позволи да вкусите от Ultimate Team, ще можете да изиграете до четири мача. Ако загубите преди финалния сблъсък, отпадате от надпреварата и можете да започнете отново с нов отбор. В Draft Mode ще имате и възможността да играете в кооперативен режим с приятел.

 


 

FIFA Ultimate Team за похвала

Чувството, че си събрал най-големите звезди в отбор, ръководен и управляван от самия теб, е невероятно, а възможността да се похвалиш – още по-приятна. В новото издание на футболния симулатор всеки ще има такава възможност. Преди началото на спортния сблъсък на екрана ще излиза информация за най-ценните или трудни за придобиване футболисти, налични в двубоя.

 

Женски отбори

FIFA 16 е първата игра от серията, в която ще имате възможност да играете с женски отбори. Заглавието включва 12 национални отбора, а американската, канадската и австралийската версия на обложката показват играчи и от двата пола. От EA са сканирали над 100 лицеви анимации на известни жени футболисти, за да направят компютърните им копия максимално близки и точни. Интересно е, че дамите имат собствена система за рейтинг.

 

Предсезонна подготовка

Ако играете режим „Кариера“ (Career Mode), знаете, че играта започва с няколко приятелски мача. Във FIFA 16 вече ще можете да взимате участие и в приятелските турнири, които напоследък стават все по-честа практика в реалния футбол. Тези турнири ще означават, че отборът ви ще пътува из други континенти, а евентуалното им спечелване ще носи допълнителни средства в бюджета за трансфери. Последното би трябвало да е достатъчно, за да ви накара да отделите време за тези събития. Отборът ви ще бъде поканен за тези турнири, които отговарят на нивото и престижа му.

 


Нов коментар за FIFA Ultimate Mode

Подобно на допълнителната информация за звездите в селекцията ви, за която споменахме по-горе, коментарите по време на мач също ще наблегнат максимално на всичките големи имена, които сте успели да привлечете в отбора си. Това трябва допълнително да акцентира на това, точно колко специален отбор имате. За някои звезди ще има цели истории, които коментаторите ще разказват с огромен интерес. Възможно е дискусията за даден играч да продължи дори и в повече от един мач.

Тренировките в режим „Кариера“

Едно от сериозните нововъведения, което очаквахме от много време. Когато изберете режим „Кариера“, ще имате възможност да извършвате тренировки с отбора си, които ще повишават качеството на играчите. Последното ще става чрез успешното приключване на различни предизвикателства, а покачването на уменията ще е съобразено с поста, който заема играчът. Например не можете да решите, че Пер Мертезакер ще бъде преквалифициран в нападател, и да го осъществите чрез упорство през сезона. Това, което можете да направите, е да надградите уменията му на защитник. Логично, подобренията ще се усещат най-много при младите и изгряващи имена във футбола, тъй като те има най-голям потенциал за развитие. Мертезакер ще може да повиши леко уменията си, но някой 16-годишен защитник ще може да покаже по-големи скокове в точките. Добрата новина е, че така ще можете да изградите добър отбор от играчи, минали през школата на клуба, а не да разчитате изцяло на трансфери.

 

 

Все по-интересно изразяване на радостта от гола

Нападателят е отбелязал гол, което означава, че идва времето да празнува. В новата FIFA този прилив на радост може да бъде споделен не само със съотборниците на терена, но и тези извън него. Нападателят може да притича до резервната скамейка, за да празнува с футболистите, останали извън екшъна. Ако пък решите да насочите голмайстора към телевизионния оператор, перспективата ще се смени, за да виждате това, което вижда неговата камера. Промяната не е огромна, но е достатъчно приятна, за да направи потребителско изживяване за хората, които управляват любимия си отбор, още по-добро.

Не пропускайте и 5 минути от геймплея на Mirror's Edge Catalyst.

Тагове: