По-рано днес Xbox Live не работеше за известно време, като вероятната причина е хакерска атака на групата Lizard Squad. Услугата беше недостъпна за няколко часа, от което бяха засегнати потребителите както на Xbox One, така и на Xbox 360. При опит за логване в услугата се появяваше грешка с код 80151909, която е идентификация, че Xbox Live профилите не могат да бъдат свалени. Support сайтът на Xbox така и не показа индикация, че има някакъв проблем с услугите или приложенията на Xbox Live.

Хакерската група Lizard Squad пое отговорност за атаката в Twitter. Хакерите се самоопределят като "кралете" на DDoS атаките, като в Twitter предупредиха, че това е само подготовка за по-голяма атака. Тя ще се случи на Коледа, като в профила си хакерите пишат, че "Microsoft ще получи чудесен коледен подарък от нас".

Lizard Squad бяха във фокуса на вниманието при подобни атаки срещу PlayStation Network на Sony по-рано тази година. Техните атаки обаче са засягали и самостоятелни онлайн игри, като сред жертвите им са GTA V, League of Legends, Destiny и други. До този момент Microsoft нямат официална реакция за липсата на Xbox Live.

Тагове:
Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Play

Е-спорт професионалисти печелят повече от президентите на САЩ и Китай

11 | 19.07.2019