Часове след като научихме, че Sony ще пропусне Е3 2019, имаме гореща новина от лагера на Microsoft – компанията възнамерява да пусне нова ревизия на Xbox One още през пролетта на 2019 г. Тази версия на конзолата ще бъде без оптично устройство, което променя напълно начина, по който ще се процедира с игрите на нея. Вместо физически носител тя ще ползва програма, която превръща съдържанието в дигитално. Така потребители, които занесат собствените си физически дискове в магазини, участващи в програмата, ще получат код за сваляне на дигиталната версия.

Този нов подход ще позволи цената на конзолата да бъде свалена още повече и докато в момента най-ниската цена на Xbox One е 299 долара, новата конзола без оптика ще струва 200 или по-малко долара.

Тя обаче няма да бъде част от следващото поколение Xbox Scarlett конзоли, които Microsoft обяви на Е3 2018. Въпросните две системи ще бъдат традиционна конзола с физически носители и стрийминг конзола, като се очакват през 2020 г.

Наред с дигиталната Xbox One ревизия Microsoft очевидно подготвя и преработен Xbox One S, който ще бъде пуснат също през 2019 г. и има дисково устройство.

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

367 | 19.08.2019
Още от Play

Neftlix най-накрая добави раздел, който би следвало да е задължителен от ден първи

21 | Преди 20 ч.