Миналия месец издателят Deep Silver обяви, че новият шутър Metro Exodus ще бъде временно ексклузивно заглавие за дигиталния магазин на Epic Games в своята РС версия. Разбира се, това подразни много РС геймъри, които обсипаха Steam страниците на предишните две части Metro 2033 и Metro Last Light с негативни ревюта. Сега украинското студио 4A Games също взе отношение по въпроса и то не звучи добре за онези, които предпочитат своите шутъри с мишка и клавиатура.

Според студиото, макар и обявена в последния момент, сделката с Еpic Games не променя качествено нещата.

„Онези, които искаха да пиратстват играта, щяха да го направят без значение на това, кога и къде ще излезе тя. Те просто не са нашата аудитория, която целим като разработчици“, казва човек от студиото.

По-нататък въпросният член става още по-краен в позицията си: "Ако РС геймърите бойкотират Metro Exodus, следващата Metro игра чисто и просто няма да излезе за РС".

Разбира се, това звучи повече като емоционална закана, отколкото като ясен план за бъдещето. Решението за поддържаните платформи се взима от издателя и студиото или трябва да се съобрази, или трябва да преотстъпи задачата за порта на друг. Все пак трябва да се запитаме колко ли продажби на РС версията на Metro Exodus ще гарантират бъдещето на поредицата за РС.

Metro Exodus излиза на 15 февруари.

Последният трейлър, следва:

Тагове:
Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

300 | 19.08.2019
Още от Play

Строежът на твоята цивилизация в Age of Empires 2: Definitive Edition започва от 14 ноември (ВИДЕО)

0 | 20.08.2019