Стартъпът Seedling показа своето плюшено мече на име Паркър (Parker) – играчка, която ще се предлага ексклузивно само в магазините на Apple. Интересното при Паркър е, че той оживява в разширена реалност (augmented reality, или АR) с iOS ефекти. Благодарение на AR функцията, с която разполагат последните Apple устройства и операционната система iOS 11, Паркър няма нужда от асортимента батерии, камери и Wi-Fi радиопредаватели, за да даде на потребителя интересно и интерактивно изживяване. Вместо това единственото,  което ви е нужно, е AR приложението.

Паркър идва оборудван с лекарски инструменти, раничка и специален рентгенов нагръдник, който активира добавената реалност с кореспондиращото приложение на Seedling. Децата ще могат да „диагностицират“ познати заболявания с термометър, стетоскоп, както и да „лекуват“ Паркър, подавайки му лекарство с лъжичка. С iPhone или iPad може да се направи и по-задълбочен преглед на мечето, неговите кости и вътрешни органи, а чрез специалната 3D Touch опция Паркър може да си поема дълбоко въздух и да кашля. Приложението включва и игри и пъзели, както и фото и видео функционалности. Например, когато играчът проведе успешно лечение или реши пъзел правилно, нивото на щастие на Паркър се вдига и се появяват още специални AR ефекти.

Паркър е създаден за деца над 3-годишна възраст и се счита за играчка, позволяваща на децата да навлязат повече в науката, технологиите, образованието, изкуствата и математиката. Аpple често пъти използват магазините си, за да предлагат ексклузивно различни маркетинг продукти на стартъпи, особено свързани с технологии на бъдещето. Представянето на Паркър идва едновременно с навлизането на Аpple в света на АR, което видяхме в специализираните компоненти, представени към последните хедсетове за новия iPhone.

 

Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

292 | 14.07.2019
Още от HiEnd

За пръв път самолет се приземи напълно сам (ВИДЕО)

34 | 09.07.2019