Високоскоростен интернет през ADSL без заплащане на цена за услугата получи като дарение от Българската телекомуникационна компания (БТК) Регионален съюз на инвалидите (РСИ) в град Разград. Компанията предостави преференциалната услуга до края на тази година като част от социално отговорната си политиката насочена към подкрепа на хората в неравностойно положение.
Радваме се, че реализирахме тази инициатива, която ще даде възможност на хората с трайни физически увреждания да получат равни възможности за социална интеграция. Важен елемент за това е осигуряване на достъп до информация по различни значими теми, фокусирани върху специфичните нужди на тези социални групи, обясни говорителят на БТК Димитър Цонев.
Оборудване на информационна зала за компютърно обучение на повече от 15 деца с увреждания е проектът, по който съюза на инвалидите в Разград с приоритет ще използва предоставения високоскоростен достъп до интернет през БТК ADSL.
Благодарим на БТК за подкрепата и бързата реакция. Да се научат да си служат с компютър и да получават всякаква информация е много важно не само за по-доброто обучение на тези деца, но и за тяхното социално приобщаване към останалия свят. Това каза председателката на РСИ г-жа Ковачева и допълни, че усилията на Съюза са насочени към осигуряване на необходимата обществена подкрепа на дейността им в областта на интеграцията на хората с трайни физически увреждания.
Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

180 | 13.06.2019
Още от Tech

Kickstarter: Намалете егото, не правите най-великите неща

19 | 14.06.2019