Основана в Копривница, Хърватска преди 12 години, Hangar 18 е компания, за която вероятно никога не сте чували. Аз поне не бях преди презентацията на главния маркетинг директор на компанията Марио Пинтар по време на EISA Convention 2017 в Антверпен, Белгия. Там г-н Пинтар представи най-новия смартфон на компанията - Noa H10le, който се очаква на пазара буквално в следващите седмици.

H10le обаче съвсем не е първото устройство на Hangar 18, която има няколко продуктови линии, както и 100 служители в Хърватска. Компанията тази година е участвала на Мобилния конгрес в Барселона, като на практика работи за целия свят. В момента в каталога й има 50 модела, използвани от 500 хил. потребители, като плановете за развитие включват навлизане на пазари като Русия, Турция, Мексико, Бразилия, Гана, Египет, Иран и други страни, сред които е и България. У нас телефоните на компанията могат да се купят от сайта й, като се водят преговори с един физически търговец, както и един от мобилните оператори.

Всеки NOA смартфон върви с допълнителна застраховка

Това, което отличава Hangar 18, е подходът към гаранционния сервиз. След като си купите тяхно устройство, то идва с 2-годишна гаранция, но и допълнителна застраховка, която е напълно безплатна. В нея се включва защита от инциденти с електричество, огън, вода, счупване или кражба при обир. Сервизирането става, като изпратите устройството си по пощата, като целта на компанията е да се случва за не повече от две седмици.Новият ключов модел на компанията е NOA H10le, който пристига с 5.5-инчов FullHD AMOLED дисплей, десетядрен чипсет Mediatek Helio X27, 4 GB RAM и 64 GB памет. На гърба му има двойна камера с два 13 MP сензора от Sony, докато предната е със сензор на Samsung, отново с 13 MP резолюция, като и от двете страни има светкавици. Телефонът има сензор за отпечатъци, като слотът за втора SIM карта може да се използва и за допълнителна памет. Шасито му е метално и с дебелина 7 мм, като джаджата ляга удобно в ръката, макар че е доста голяма. Наличните цветове са червен и черен, като и двата изглеждат доста добре. Също така телефонът поддържа бързо зареждане и е с практически чиста версия на Android 7.1, като има лаунчър на компанията, който може да се смени лесно. Цената на телефона е 399 евро, като е достъпен от сайта на компанията.

Очаквайте подробно ревю на Noa H10le в HiComm.

Най-четени
Всички

Телефон със селфи камера под дисплея? Ще видим след само два дни

130 | 24.06.2019
Още от Tech

Вградената в екрана камера е триумф на дизайна, но не и на фотографията

19 | Преди 13 ч.