Миналата седмица хакери пробиха системите на Sony Pictures, което блокира работата на компанията и доведе до изтичането на неиздадени филми. Тогава хакерите заплашиха, че ще публикуват вътрешните данни, до които са достигнали, ако исканията им не бъдат изпълнени. Изглежда нещата не се развиват добре за Sony Pictures и днес беше пусната още конфиденциална информация, която засяга финансовите възнаграждения на над 6000 служители, сред които и топ мениджмънта на компанията.

По принцип тази информация би била интересна за клюкарски издания, но от таблицата се наблюдава интересна и показателна тенденция. На върха ѝ, когато данните се сортират по годишни възнаграждения, има забележителна хомогенност на хората. От 17-те служители, които получават по над $1 млн. годишно само един е жена - Ейми Паскал, съпредседател на Sony Pictures.

Разпределението има подобни измерения, когато се погледне и расовото разнообразие на топ служителите. Сред тях има един чернокож и един азиатец. Процентното изражение на данните е, че 94% от топ служителите на Sony Pictures са мъже, а 88% са бели. Това показва, че не само технологичните компании имат проблем с половото и расово разнообразие, като ситуацията в Холивуд е дори по-критична.

 

spreadsheet

 

Добрата новина за Sony е, че системите ѝ отново са онлайн, като всичко, включително имейлите на служителите работят, съобщава Deadline. Колко още данни обаче ще изтекат от компанията предстои да разберем, вероятно съвсем скоро.

Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Tech

Космическата централа на Apple стана една от най-скъпо оценяваните сгради в света

11 | Преди 18 ч.