Facebook тихо работи върху функция, която ще позволи на потребителите да правят покупки в магазини, използвайки своето Messenger приложение. Функцията е била забелязана в кода на приложението заедно с друга евентуална бъдеща функция, наречена "тайни разговори".

Миналата година Facebook позволи на потребителите, използващи Messenger, да изпращат пари до приятелите си, макар това да е възможно само в някои избрани страни. Според нов доклад на The Infоrmation социалната мрежа може да търси значително разширяване на тази функция, като направи възможно плащането на стоки в магазини.

Функцията най-вероятно ще се възползва директно от вашите кредитни и дебитни карти, елиминирайки необходимостта да се използват ПОС терминали.

При такова стечение на обстоятелствата функцията на Facebook може да влезе в пряка конкуренция с Android Pay и Apple Pay. Подобно развитие също така ще разшири способността на компанията да насочва реклами към потребителите. Когато плащанията се извършват чрез Messenger, те най-вероятно ще включват изпращането на директно съобщение, което ще даде възможност на Facebook да разбере откъде и какво пазаруват потребителите, за да насочи съответните реклами.

От друга страна, функцията "тайни разговори" може би ще се отнася за криптиран чат или възможност потребителят да скрива определени разговори. Добавянето на криптирана функция ще бъде приветствано - особено като се има предвид по-голямото внимание към криптирането от страна на компаниите и обикновените потребители.

 

Прочетете и това: Microsoft създаде специална версия на Windows 10 за китайския пазар 

Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Social

Вайръл приложението FaceApp притежава повече от 150 милиона лица на хора и техните имена

540 | 18.07.2019