На всяка значима дата Google отбеляза събитието с банер над полето за търсене, който е познат и като doodle. Както и в други години, днес интернет търсачката отбелязва българския национален празник - Трети март. Той е почетен с развяващ се български флаг пред красиво синьо небе и дъга, която е формирана само от три цвята - бяло, зелено, червено.

Дотук всичко изглежда прекрасно, но ако искате да разберете повече за деня на освобождението и 140-ата годишнина от този паметен ден, ще се окажете подведени. Ако поставите курсора на мишката върху българското знаме, ще видите надпис "Международен ден на жената". Като последвате препратката, Google ще ви покаже стотици материали, посветени на Осми март, който е международният ден на жената. Е, изглежда, понякога и Google не знае всичко.

Нещо повече, YouTube каналът Celebration Google Doodle публикува видео, посветено на този ден. То също започва с българското знаме и надписът "Bulgaria National Day", но тази картинка е последвана от информация за деня на жената. Добра работа, Google!

В крайна сметка интернет компанията реагира бързо и към 11:30 часа грешката е отстранена. Вече надписът е "Честит празник българи" и води към правилните линкове.

Използваме тази история, за да честитим празника на всички наши читатели! Честит Трети март от екипа на HiComm!

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Social

Графика показва влиянието на Google, Facebook и Amazon върху бизнеса в интернет

28 | 17.06.2019