YouTube стартира глобална програма на продукции в партньорство с Организацията на обединените нации (ООН) като част от усилията да засили гласовете и подкрепата за жените в цялата платформа. Видео мрежите ще инвестират в клипове, създадени от жени режисьори, чрез глобалната програма YouTube Spaces, която поставя жените пред и зад камерата.

Вследствие на едногодишното партньорството с ООН ще видим група от жени създатели, които се застъпват за равенство между половете, като първите "посланици" в кампанията на ООН за устойчиво развитие и действие.

През последните няколко месеца YouTube кани избрана група от жени, за да бъдат творчески директори и ментори на други жени - създателки на съдържание. Шестте YouTuber-ки са Анна Акана (Anna Akana) САЩ, Алексис Флеминг (Alexys Fleming), САЩ, Джулия Вига Фария (Julia Veiga Faria), Бразилия, Ем Форд (Em Ford), Великобритания, Нилам Фарук (Nilam Farooq), Германия, и Кума Мики (Kuma Miki), Япония. Те са били избрани като творчески директори в съответните YouTube Spaces по света.

 

 

Що се отнася до партньорството с ООН, YouTube са избрали Ингрид Нилсън (Ingrid Nilsen), Джаки Аина (Jackie Aina), Юя (Yuya), Тати Ферера (Taty Ferreira), Хейла Газал (Hayla Ghazal), Луиз Пентланд (Louise Pentland) и Чика Йошида (Chika Yoshida). Жените ще работят с ООН в продължение на година, за да "вдъхновяват и активизират своите глобални фен общности" да се създадат видеоклипове, които насърчават равенството между половете.

 

с

 

Главният изпълнителен директор на YouTubeСюзан Уоуджиски каза пред The Hollywood Reporter, че новите инициативи са за мотивиране на жените да говорят от свое име. "YouTube винаги е била платформа, в която жените от всички възрасти и произход са могли да намерят своя глас и да разкажат своите истории", каза Уоджиски. "Чрез нашата глобална програма YouTube Spaces и новото партньорство с ООН ние ще засилим женските гласове в YouTube и по целия свят."

 

Прочетете и това: YouTube добави опция за замъгляване на части от качените видеоклипове 

Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Social

Facebook отнася солена глоба

41 | 15.07.2019