Новият трейлър на седмия сезон от хитовия сериал на HBO е вече тук и направо ни остави без думи. Битки, дракони и драма. И всичко това на фона на уникалната композиция на Рамин Джавади - Light of the Seven. За първи път чухме тази песен, когато Церсей гръмна с Адски огън Септата на Бейлор в последния епизод от шести сезон. Тук тя изглежда като перфектна алегория на бъдещето на Седемте кралства, за което повече можете да прочетете утре в първото ни превю на предстоящия сезон.

Вижте трейлъра тук. А след него - и най-важните неща, които научихме от него. Ако не желаете да си провалите удоволствието от гледането с възможни спойлери или спекулации, които може би са верни, спрете да четете след трейлъра.

След драматичните кадри на Санса на фона на реч на Кутрето следва първата особено важна сцена в трейлъра. Тя е на 0:21 и на нея виждаме как Мийра Рийд и Бран Старк се готвят да преминат отвъд Вала. Припомням, че в епизода Hold the Door от сезон 6 Нощния крал остави на ръката на Бран знак, който позволи на Другите да намерят убежището на Триоката врана и да избият последните Деца, Ходор и Лято. Може би в трейлъра виждаме точният момент, в който Бран обрича Седемте кралства. След преминаването му от другата страна на Вала той или ще падне, или магическите му защити няма вече да задържат Белите бродници зад него.

На 0:25 виждаме кадър, който потвърждава всеобщите теории, че царстването на Церсей Ланистър хич няма да е мирно, след като тя унищожи Септата на Бейлор в последния сезон и по този начин доведе до смъртта на Тирелите, Томен, Великия врабец и една камара обикновени граждани на Кралски чертог. Изглежда гражданите се вдигат на бунт срещу кралицата си и нейната Ланистърска армия.

Между 0:30 и 0:33 виждаме кадри от Драконов камък. В първия Денерис оглежда голямата маса-карта на Вестерос. Във втория изглежда войските й пристигат на острова, който представлява древното седалище на дома Таргериан. Плажът напомня на мястото, където Мелисандра и Станис горяха хора в името на Червения бог.

На 0:44 чуваме гласа на Джон. Вероятно това е реч, с която се опитва да убеди потенциални съюзници да се бият заедно срещу Нощния крал и Армията на мъртвите. Предполагам съюзниците са Денерис Таргериан и/или диваците.

На 0:59 виждаме Бриен и Подрик в Зимен хребет. На 1:00 пък зърваме Сандор "Хрътката" Клагейн, който изглежда вече е в Севера. Бих предположила, че кадърът е отвъд Стената и ужасът на лицето на Хрътката е предизвикан от приближаващите Бели бродници. В моя подкрепа идват следващите кадри. Виждаме ято гарвани, летящи над земи, напомнящи за "Отвъд Вала". Може би точно по този начин Бран "ще лети", превръщайки се в пълнокръвна Триока врана? Виждаме и кадър на самия Нощен крал, гледащ към нещо интригуващо. Може би как стената пада? Или дракон на Денерис? Получаваме и кадър на уаргващ се Бран, както и Берик Дондарион с горящ меч. Срещу какво се ползва горящ меч освен срещу ледени зомбита? Да, мисля, че Сандор и Братството са обединили сили с Джон и неговите диваци и северняци и виждаме откъслечни кадри от битка, която се води отвъд Вала. Бран наблюдава всичко това със своите врани.

На 1:08 виждаме флотилия с герба на дома Грейджой на тях. Първоначално си мислех, че това са кораби на Денерис и съответно на Яра и Теон, но може и да бъркам и да виждаме 1000-те кораба на Юрон. Основно ме обърква кадърът след голямата картина на корабите. Изглежда отиват към Кралски чертог. Но дали като съюзници или нападащи - няма как да знаем. Мога да спекулирам, че първите кораби, са тези на Юрон, а вторите, с Кралски чертог на фон - са тези на Яра и Теон. Причината е, че вторите кораби се движат по Черната вода по същия маршрут, по който се движеха корабите на Станис във втори сезон, преди Тирион Ланистър да ги свари в Адски огън.

Следват кадри на Неопетнените нападащи Ланистърска крепост. При предния трейлър изразих подозренията си, че това е Скалата на Кастърли. Сега искам официално позволение от всички, които смятаха, че това е Кралски чертог, да ме приемат в редиците си. Наистина това изглежда като Червената крепост и по-точно вътрешната крепост на Мегор. 

На 1:15 виждаме Джейми Ланистър да галопира през поле от огън. Вероятно това е кадър от края на битката от предния трейлър, когато Дрогон изпепеляваше войници на Ланистър, биещи се с дотраки. Следва бърз кадър към Тормунд, който очевидно се бие срещу Бял бродник, преди да се върнем обратно към началото на въпросната битка. Виждаме как Дрогон лети над дотраките на Денерис. 

На 1:17 виждаме Яра и Теон, които, ако трябва да гадая, са изправени срещу чичо си Юрон. И нещата хич не изглеждат добре. Горящи мачти, платна. Доста огън, може би от стрели. А може би, и тук пускам на свобода фена на книгите в мен, Юрон ще спомене нещо за рога, контролиращ дракони! И всъщност виждаме как един от драконите на Денерис се обръща срещу собствената й армия! ОК, спирам... Най-вероятно са стрели.

1:20 - армията на Ланистър се строява. Съдейки по копиеносците, това е същата битка от по-горе и войниците се готвят да посрещнат атаката на дотраки конниците.

1:21 - Тормуд бяга покрай Джон, който стои уверено на една скала. Не мога да преценя дали хората, които се опитват да издрапат на скалата, са наистина хора, или са зомбита. Доста зловеща сцена във всеки случай.

Ъхх, задължителни "романтични сцени" между Мисанде и Сив червей. След бърз кадър към Тирион на 1:22 виждаме мистериозна фигура на мъж? С дълга коса? Локацията не ми е позната. В офиса на HiComm всички фенове на Троновете вдигат объркано рамене. Имаме само една подсказка - войник на Ланистър в долния край. Тоест това не може да е препратка към миналото, елиминирайки теорията, че може би е младият Нед Старк. Най-сигурното предположение е, че това е Брон. Какво е вашето мнение?

1:24 - някой се бие срещу Бял бродник. Не някой. Джон. Ако спрете кадъра навреме, можете да видите, че косата на човека е в същата прическа като настоящата на Джон. Също така, ако сравните облеклото му с това в предходни кадри - то е абсолютно същото. Бродника е мъртъв, Джон си има меч от валиарианска стомана.

Следва кадър на дотраки, бягащи от драконов огън. Пак препратка към голямата битка, от която виждаме няколко кадъра и преди това. Следва кадър на Теон Грейджой, падащ на колене на брега на море. Отчаян и разбит. Може би Яра е мъртва? Кадърът с Юрон, който виждаме веднага след това, ме навява на тази мисъл. 

Як кадър на Дрогон, който се зъби на някой на 1:26. На 1:31 виждаме вече познатия кръг от гърбове на хора, защитаващи се от Бели бродници. Покрай останалата информация мога да предположа, че кръгът се състои от Джон, Тормунд, Берик Дондарион, Хрътката, Давос и няколко войници. След това виждаме бягащ от Севера ранен конник. Може би е Джон? И накрая завършваме с последен кадър на Джон, докато през това време върви реч на Санса, която изглежда е станала истинска лейди от Зимен хребет. И накрая #WinterIsHere.

Какви са вашите впечатления от новия трейлър? Споделете в коментарите.

 

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

41 | 23.08.2019
Още от Play

Първият трейлър на The Mandalorian носи големи промени в „силата“

82 | 24.08.2019