Самият факт, че се интересувате от потребителска електроника, игри и дигитални развлечения - а защо иначе ще посещавате нашия сайт, - показва, че най-вероятно сте млади, говорите добре английски и сте с известни познания в областта на интернет и компютърните технологии. А мислили ли сте да се развивате именно в тази посока? Може би вече имате амбиции да бъдете не само геймър, но и дизайнер на нива, програмист, художник, аниматор, а защо не един ден и главен дизайнер на ваша собствена игра? Получаването на качествено специализирано образование е първата и много важна крачка в тази насока и съвсем скоро ще имате възможност да научите много повече за перспективите, които се откриват пред вас.

ARC Academy e първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия. В нея студенти ще учат гейминг, изграждане на брандове, създаване на филми и пространствен дизайн.

ИТ секторът допринася 5.7% от БВП на София, 20% от които се падат на гейм. Общо в България има над 50 гейм студиа с над 1300 служители. Ако добавим и QA гейм специалисти в Telus и други service centers, бройката на заетите е над 2000 човека.

Една от дисциплините на ARC Academy е „Гейминг“ (Game Development), в която ще се изучават дизайн на игри, 3D моделиране, анимация и др. Тази програма се прави в партньорство с гейминг компаниите в България - Ubisoft, Gameloft, Creative Assembly, Chaos Group, Incineration Games и др. Всяко от големите студиа (Ubisoft, Gameloft, Creative Assembly) расте средно с 15% последните 3 г., като плановете им са тази тенденция да се повиши до 20% ръст на новите служители през следващите 3 години.

Създателите на ARC Academy са Анотони Христов и Милин Джалалиев - хора с огромен опит и страст в тази област. Зад гърба на Антони Христов стоят 30 години опит в Холивуд, от които 18 г. като арт директор на Pixar („Търсенето на Немо“, „Уол-И, „Феноменалните 2“ и много други). Антони се е завърнал в България с цел да сподели опита и знанията си, които е придобил, с младите хора тук. Желанието му е да им помага да остават в страната ни и да развиват уменията за изграждане на творчески бизнес.

В биографията на Милин Джалалиев личат 16 години опит в рекламата и брандинга на различни управленски позиции, от които 10 години като мениджър на Saatchi & Saatchi в Publicis Groupe България. Допринася за наградата „Агенция на годината“ за Ефективност (2016, Effie) и Креативност (2017, ФАРА). Има 9 години опит в преподаването, 5 от които като програмен директор на магистърска програма „Реклама, бизнес дизайн и мениджмънт на марката”, ВУЗФ.

Академията ще започне обучението на първите си студенти от средата на октомври, като записванията вече са отворени. В плановете за развитие на академията са включени освен стандартно обучение и специализирани онлайн курсове за всички желаещи.

Визията на новата академия е да бъде практическа образователна платформа, където студентите ще се запознават отблизо с работната среда, а бизнесът от своя страна ще се среща с бъдещите си служители и ще опознава тяхната лична мотивация и амбиция за професионално развитие. Така, ако искате да превърнете това, което обичате да правите, в своя кариера, сега е моментът да изберете правилната специалност. Първата стъпка в тази посока може да направите още сега.

Тагове:
Най-четени
Всички

Операционната система на Huawei с име за Европа. Ще бъде по-бърза от Android

262 | 14.07.2019
Още от Tech

Поставянето на Huawei в черния списък предизвиква масови уволнения в САЩ

39 | Преди 11 ч.