Дигиталният магазин App Store на Apple се представя доста добре и същото се отнася за разработчиците, които излагат там своите програми и игри. Откакто бе основан през 2008 г., App Store е генерирал над 120 милиарда долара като печалби за най-популярните произведения там. В тази сума дори и не влизат 30 процента дял на Apple.

В наши дни App Storeсе развива по-бързо от всякога и само за последните 12 месеца платформата е генерирала над 30 милиарда долара за разработчиците.

В приходите за разработчици влизат печалби от сваляния, микротранзакции и абонаменти, което означава, че някои дивелъпъри могат да печелят дори още повече от допълнителни реклами и абонаменти, предлагани през своите сайтове.      

През есента на 2016 г. Apple прави големи промени в магазина за приложения, като включва показването на реклами при търсене, както и нов модел на абонамент, при който разпределението на доходите между разработчиците и Apple се променя от 70/30 в полза на разработчиците на 85/15, но само ако потребителят се абонира за приложението на даден разработчик за период от 1 година.

Според Apple към януари 2017 г. App Store предлага над 2.2 милиона приложения, а от стартирането на магазина през 2008 г. от него са свалени общо над 130 милиарда пъти различни приложения.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

 

Тагове:
Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Tech

Космическата централа на Apple стана една от най-скъпо оценяваните сгради в света

13 | Преди 18 ч.