USPTO предостави на Apple патент, който описва Touch ID сензор, който може ефективно да чете пръстови отпечатъци на потребителя чрез други компоненти на смартфона, пише AppleInsider. Това означава, че слуховете за изчезването на “Home” бутона в iPhone 8 могат да се окажат верни.

Има много причини, поради които Apple се опитва да премахне централния бутон от iPhone моделите. Една от тях е, че ще се премахне нуждата от хардуерна част, като същински бутон (в iPhone 6s) или taptic engine (в iPhone 7), освобождавайки по този начин място за други компоненти. Други причини са подобрена водоустойчивост, намалено тегло и не на последно място възможност за поставяне на по-голям екран в същия форм фактор.

Патентът на Apple предлага използването на „електростатични лещи“. Този метод е описан по следния начин: при поставянето на пръст върху екрана, електростатичните лещи измерват позицията, напрежението и формата на шарката на отпечатъка, което оформя електромагнитно поле, което е специално свързано с отпечатъка на потребителя.

Разбира се, не е ясно дали технологията за електростатични лещи ще се появи в бъдещ iPhone на Apple, но това е още едно зрънце истинност, че съдбата на „Home“ бутона може е идентична с тази на 3.5 мм аудио порт в iPhone.

 

Прочетете и това: Ако имате iPhone 6S, няма смисъл да си купувате iPhone 7

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Tech

Първата в света Click&Touch клавиатура идва през август

4 | 17.06.2019