Wi-Fi връзката често може да бъде ненадеждна дори в рамките на дома ви. Тя обаче може да се превърне в истински проблем за компаниите, които се нуждаят от постоянна и сигурна връзка с по-голямо покритие. Ето защо някои от тях разчитат на ново решение за връзка на техните служители и оборудване с мрежата: 5G.

Дори днес мобилният интернет е по-бърз от Wi-Fi в някои страни и преминаването към 5G ще осигури още по-високоскоростна връзка. Сигурността, гъвкавостта, малката латентност и приоритизирането на данните също правят 5G по-изгоден вариант. Немският автогигант Audi е сред първите компании, които възнамеряват да въведат частни 5G мрежи в офисите си. Компанията вече тества 5G връзка за своите роботи и ако тя сработи 5G може напълно да замести Wi-Fi мрежите.

Други компании с интерес към 5G връзката за свои собствени нужди са BMW, Daimler и Volkswagen. Германските компании са особено ентусиазирани, защото се надяват, че 5G интеграцията ще им помогне да останат в челните редици на производствената дейност като част от националната инициатива Industrie 4.0. Освен тях други бизнеси, които проявяват интерес са пристанища, химически и петролни заводи и енергийни производители.

Частните 5G мрежи ще се превърнат в доходоносен бизнес и за самите производители на мрежово оборудване. Очаква се до 10 години пазарът им да генерира 356 милиарда долара.  

Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 Pro само с 4GB RAM разби Android флагманите в Geekbench

8 | 13.09.2019
Още от Tech

Франция не иска криптовалутата Libra на Facebook в Европа

0 | 14.09.2019