Израелската фирма Cellebrite бе често споменавано име тази година заради участието ѝ в декриптирането на телефона на убиеца от Сан Бернардино. Именно Cellebrite работи заедно с ФБР по отключването на iPhone-a въпреки нежеланието на Apple да съдейства.

В процеса на скандала стана ясно, че израелците могат да свалят практически всяка една информация от почти всяко устройство по поръчка на полицията и специалните служби и имат договори с властите в над 100 страни. Използвайки своята собствена технология, Cellebrite може да декриптира съобщения, обаждания, гласова поща и снимки. След това софтуерът изготвя подробен доклад, който позволява на разследващите да видят кога и с кого е разговарял потребителят и къде е бил.

Ако ви е любопитно как изглежда съкратената версия на един подобен доклад, сайтът ZDNet се е добрал до копия на разпечатка на данните от един iPhone 5, работещ с iOS 8. По-долу може да видите всичко, съхранявано на този телефон, включително и някои неща, които потребителят е изтрил.

 

 

Виж още: LG G5 е най-лесният за поправяне телефон на 2016 г.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

367 | 19.08.2019
Още от Tech

Lenovo бележи сериозен скок в приходите за осмо поредно тримесечие

15 | 20.08.2019