Израелската фирма Cellebrite бе често споменавано име тази година заради участието ѝ в декриптирането на телефона на убиеца от Сан Бернардино. Именно Cellebrite работи заедно с ФБР по отключването на iPhone-a въпреки нежеланието на Apple да съдейства.

В процеса на скандала стана ясно, че израелците могат да свалят практически всяка една информация от почти всяко устройство по поръчка на полицията и специалните служби и имат договори с властите в над 100 страни. Използвайки своята собствена технология, Cellebrite може да декриптира съобщения, обаждания, гласова поща и снимки. След това софтуерът изготвя подробен доклад, който позволява на разследващите да видят кога и с кого е разговарял потребителят и къде е бил.

Ако ви е любопитно как изглежда съкратената версия на един подобен доклад, сайтът ZDNet се е добрал до копия на разпечатка на данните от един iPhone 5, работещ с iOS 8. По-долу може да видите всичко, съхранявано на този телефон, включително и някои неща, които потребителят е изтрил.

 

 

Виж още: LG G5 е най-лесният за поправяне телефон на 2016 г.

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Телефони с новата операционна система на Huawei идват от октомври

104 | 14.06.2019
Още от Tech

Vera - автономният автомобил на Volvo Trucks заработи в Швеция

5 | 14.06.2019