Въпреки че е начело на една от най-големите технологични компании в света, Тим Кук има доста строги правила за това, как се ползват различните електронни услуги в дома му. В свое интервю той разкрива, че не позволява на племенника си достъп до големите социални мрежи.

“Нямам деца, но имам племенник и съм наложил известни ограничения. Има неща, които не му позволявам”, казва Кук.

Според него сама по себе си технологията не е гаранция за успех в живота.

“Не вярвам, че ако използвате непрекъснато различните технологии, ще постигнете успех. Смятам, че дори понякога технологиите в училищата трябва да бъдат ограничени. Ще използвате ли iPad в час по литература? Вероятно не.”

Личните възгледи на Кук са в интересно противоречие с политиката на Apple, която от години се опитва да пласира своите продукти в класните стаи. Възгледите на сегашния шеф на Apple обаче не са изолирани.

Когато през 2010 г. Стив Джобс демонстрира първия iPad, той призна, че е забранил на децата си да го ползват. Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс неотдавна разкри, че е ограничил времето, което дъщеря му прекарва пред екрана, и не позволявал на децата си да получат смартфони, докато не навършат 14-годишна възраст.

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

41 | 23.08.2019
Още от Tech

Новите iPhone-и най-сетне с бързо зареждане по USB-C?

38 | 24.08.2019