Facebook тества инструмент, с който ще предупреждава потребителите, когато тяхното име и снимка на профила се използват в нов фалшив профил, съобщава Mashable. Компанията твърди, че тестовете на функцията са започнали през ноември и оттогава тя "живее" в над 75 на сто от профилите.

Според Mashable, когато Facebook открие дублиращ се профил и уведоми истинския му собственик, той ще може реши дали да докладва за злоупотреба. Въпреки че този процес е автоматичен, маркираните профили след това биват ръчно прегледани от служители на Facebook и те извършват съответните действия по отстраняването на фалшификатора.

Онлайн тормозът продължава да бъде основен проблем в социалните мрежи и компаниите все още търсят ефективни методи за справяне с тази напаст. От Mashable съобщават, че Facebook работи върху други подобни функции, за да гарантират сигурността на потребителите. Компанията започна да тества и функция за проверка на голи снимки на потребители, които не желаят да се показват в социалните мрежи, преди тяхното изрично одобрение.

 

Прочетете и това: Уеб версията на Instagram се сдоби с раздел за уведомления

Най-четени
Всички

Galaxy Note 10 с нов чипсет. Вече е властелинът на производителността

136 | 18.07.2019
Още от Tech

Космическата централа на Apple стана една от най-скъпо оценяваните сгради в света

11 | Преди 18 ч.