Facebook тества нова опция, която ще ви позволи да публикувате статусите си само в новинарския поток, но не и във вашия личен профил.

И сега можете да скривате публикации от стената си, но с новата функция Facebook добавя слой анонимност към платформа, която е обикновено е много публична. Промяната има плюсове и минуси.

Това означава, че това, което ще публикувате в социалната мрежа, вече няма да бъде постоянно свързано с вашия профил. Идеята е вероятно да се насърчат потребителите да публикуват повече статуси, без те да се обвързват с личния профил, който се следи от различни хора и организации. Това е наистина полезно, ако не искате потенциалните ви работодатели да виждат всички глупави публикации, които публикувате в емоционален за вас момент.

Но същата тази липса на отчетност може да е много благодатна почва за хора, които изразяват негативни мнения, например расистки и ксенофобски изказвания. Така проследяването на изказванията на един човек ще стане по-трудно, макар и не невъзможно.

Имайте предвид, че в момента това е само тест. Facebook потвърди наличието на тестовата функция, но не обяви дали и кога тя ще се появи за всички потребители.

 

Източник: The Next Web

 

Прочетете и това: Facebook принуждава мобилните потребители да минат на Messenger, като блокира съобщения

 

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ark OS: запомнете това име, Huawei стои зад него

180 | 13.06.2019
Още от Tech

Kickstarter: Намалете егото, не правите най-великите неща

19 | 14.06.2019