Ако сте редовен Facebook потребител, знаете, че публикациите, които се появяват във вашия новинарски поток, са видими заради един алгоритъм. Това е част от мисията на Facebook да намали претоварването с публикации, но често може да означава, че ще пропуснете статуси на някои от вашите приятели. През май Марк Зукърбърг и компания започнаха да тестват нова функция, която позволява на потребителите да избират това, което виждат в своите емисии с новини, но това беше достъпно само за малцина избрани тестери. От днес обаче новият набор от контроли е достъпен за всички.

И така, какво е новото? Първо, Facebook иска да изберете какво ще видите първоначално, когато отворите приложението. В предпочитанията за емисията ви с новини можете да изберете профила на приятел, член от семейството или любима страница и техните публикации ще бъдат видими преди останалата част от вашия новинарски трафик.

Второ, новите функции ви позволяват по-лесно да "спрете да следите" приятели и страници. Чрез удобния списък вие също можете да ги добавите отново, ако сте решили, че заслужават втори шанс.

И накрая, има един нов инструмент, наречен Page suggestion, който автоматично ще ви предложи страници въз основа на предишните ви харесвания. Това е подобно на предложенията на Twitter за хора, които може да искате да следвате въз основа на тези, които току-що сте последвали.

От Facebook казват, че актуализираните News Feed контроли са активни за iOS устройства от днес и ще пристигнат за Android и в официалния сайт "през ​​следващите седмици."

 

Updated Controls for News Feed from Facebook on Vimeo.

 


Прочетете още: Услуга следи кой ви е изтрил от контактите си във Facebook

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Ето как сензацията Fortnite за малко да не види бял свят

24 | 16.06.2019
Още от Tech

Първата в света Click&Touch клавиатура идва през август

4 | 17.06.2019