Firefox тества няколко нови готини свойства, които да улеснят „мултитаскърите“. Side View ви позволява да виждате едновременно два прозореца. Когато натиснете бутона, който се намира в горния десен ъгъл (ще го видите в клипа по-долу), можете да изберете кои уеб страници искате да виждате една до друга. Може да са такива, които вече сте отворили, или да изберете от „скорошно“ затворените. Двата паралелно отворени прозореца автоматично ще преминават в мобилен режим за по-голямо удобство. А вие можете да направите един от двата по-голям или съответно по-малък.

Има няколко подробности. Не можете просто да преместите един отворен прозорец върху Side View бутона. Вторият прозорец няма собствено място за адреса на страницата и ако натиснете някоя от запазените ви страници през сайдбара, тя ще се отвори в левия (главен) прозорец. Засега не е перфектно изпипано, но идеята е добра.

Другият експеримент, който си правят от Firefox, е нарече Color. Можете да сменяте цвета и фона на почти целия браузър. Тоест да си направите собствена тема. Firefox има няколко предложения, които да вдъхновят собствените ви теми. Също така можете да споделите темата си с останалите потребители (всяка тема получава собствен URL адрес).

И двете функции изглеждат доста интересни на пръв поглед, но не е ясно дали компанията ще реши да ги включи в следващия официален ъпдейт на браузъра. Всички знаем, че това е един от най-безопасните браузъри, но пък е хубаво да видим, че компанията се стреми и към други подобрения.

Тагове: