Агенцията за национална сигурност на Съединените щати е една от най-потайните правителствени организации, която използва услугите на хиляди експерти в криптирането, шпионажа и подслушването. Такива служби обикновено работят далеч от очите на обществото, но АНС постепенно отваря дейността си и за външния свят.

Преди няколко години агенцията регистрира свой Twitter акаунт, а сега тя се присъедини и към популярната софтуерна платформа Github.

Страницата ѝ там се нарича NSA Technology Transfer Program (TTP) и вече има 32 различни проекта. Сред тях е и интересният SELinux (Security-Enhanced Linux), който от години е важна част от кернела на операционната система, припомня The Next Web. Фактът, че Агенцията за национална сигурност е приела подобен подход, всъщност не е изненадващ.

През годините немалко военни и специализирани технологии преминаха в услуга на широката общественост и интернет е отличен пример за това. Пускането на софтуер с отворен код и активното участие в дискусия с програмисти и ентусиасти през Github е добър начин за агенцията да поизчисти имиджа си, а защо не и да не открие бъдещи талантливи кадри.

Тагове:
Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

11 | Преди 18 ч.