Седмица след началото на годишните ни награди за технологични продукти и съдържанието за тях, вече виждаме и първите фаворити на вашия вот. Няма да кажем кои, за да не наклоним везните, но финалните победители все още не са ясни. Все пак преднината е малка, а от гласуването остава още много (можете да го направите тук).

Но днес поводът за този материал е друг – първите награди за вас, всички гласували, са буквално зад ъгъла. Тази година, освен че намалихме срока за гласуване, за да бъде инициативата по-динамична, решихме, че трябва по-редовно да подкрепяме вашето участие – все пак ни осигурявате наистина силна подкрепа, а и огромна помощ в избора. А тук вашият глас има значение. Всяка година всеки от технологични продукти, спечелили HiEnd EPA, получава специален стикер и грамота. Те са символ на това, че този продукт не просто има солиден хардуер, добър маркетинг и прекрасен дизайн, но и че е наистина успешен – спечелил е вниманието на потребителя. А нали именно това е една от целите на всеки продукт – да се харесва, да се продава, да е символ за развитие?

Ако мога да издам малка тайна, неочаквано един модел се откъсва толкова рано и бурно пред останалите. Но пък очаквано един текущ сериал дръпна толкова бързо пред останалите. А пък „Игра на годината“ е наистина оспорвана категория. Вярно, че още от началото имате своя фаворит, но други две предложения го следват със завидно постоянство.

Все пак ще се върна отново към заглавието – ние награждаваме вас заради помощта ви. Както обикновено след края на инициативата идват големите награди, но тази година искаме да стигнем плавно до тях. А това става най-лесно с... по-малки награди, които да раздаваме по време на гласуването. Това ще се случва всяка седмица, или по-точно всеки от трите петъци до финала на HiEnd EPA и ECA – 11.11, 19.11 и 25.11. Какво трябва да направите, за да имате шанса да спечелите седмична награда? Всъщност е много лесно – просто гласувайте! По-малките седмични награди ще се теглят измежду хората, гласували до този момент. Но не се притеснявайте! Дори да спечелите седмична награда, това не означава, че отпадате от томболата за Samsung Galaxy S7 edge и 360-градусовата камера Gear 360HiEnd EPA 2016-2017) и 55-инчов OLED телевизор Philips с AmbilightHiEnd ECA 2016-2017).

Този петък ще наградим двама от вас (по един гласувал във всяка от инициативите) с по една чудесна външна батерия от Samsung. Тя е компактна, удобна, а и трябва да признаем - външните батерии са сред най-добрите ни приятели. Очаквайте още включвания от нас с още по-големи изненади, а имената на победителите - още този петък.