AR е все още млада технология, но има перспективи да се превърне в повсеместна платформа в бъдеще. Както Google, така и Apple предлагат AR платформа за съответните им екосистеми под формата на ARKit и ARCore, които могат да бъдат приложени от разработчиците, за да създадат всякакви интересни преживявания и приложения. Но навлизането в добавената реалност не е лесно за хора без опит в програмирането и Google иска да промени това.

В опит да спомогне за създаването на ново поколение AR експерти, Google си сътрудничи с Coursera, за да пусне безплатен курс за въвеждане на добавената реалност и ARCore. Дори да нямате предишен опит в изграждането на такива AR приложения, 15-часовата програма ще ви преведе през всички основни положения, които трябва да знаете, преди да започнете да работите по собствения си проект, като използвате комплекта за разработка ARCore на Google и инструменти като Poly (библиотека от предварително направени 3D обекти за използване в AR и VR).

За да се регистрирате в безплатния курс, разгледайте линка в края на статията. Също така, ако искате да започнете JavaScript кодирането, разгледайте приложението Google Grasshopper. Това е като Duolingo за кодиране.Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

62 | 22.04.2019
Още от Tech

98-инчовият 8K телевизор на Sony ще струва $70000

95 | Преди 5 ч.