AR е все още млада технология, но има перспективи да се превърне в повсеместна платформа в бъдеще. Както Google, така и Apple предлагат AR платформа за съответните им екосистеми под формата на ARKit и ARCore, които могат да бъдат приложени от разработчиците, за да създадат всякакви интересни преживявания и приложения. Но навлизането в добавената реалност не е лесно за хора без опит в програмирането и Google иска да промени това.

В опит да спомогне за създаването на ново поколение AR експерти, Google си сътрудничи с Coursera, за да пусне безплатен курс за въвеждане на добавената реалност и ARCore. Дори да нямате предишен опит в изграждането на такива AR приложения, 15-часовата програма ще ви преведе през всички основни положения, които трябва да знаете, преди да започнете да работите по собствения си проект, като използвате комплекта за разработка ARCore на Google и инструменти като Poly (библиотека от предварително направени 3D обекти за използване в AR и VR).

За да се регистрирате в безплатния курс, разгледайте линка в края на статията. Също така, ако искате да започнете JavaScript кодирането, разгледайте приложението Google Grasshopper. Това е като Duolingo за кодиране.Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

11 | Преди 18 ч.