Макар още да не са на пазара, сгъваемите телефони на Samsung и Huawei вече направиха сериозно впечатление. Galaxy Fold и Mate X не са съвършени, а цените им са шокиращи, но е сигурно, че новата мода при смартфоните ще бъде трайна.   

Очаквано Google също планира също да навлезе в тази ниша. Гигантът е регистрирал нов патент за гъвкав дисплей и модулна конфигурация за неговото сгъване без това да наруши качеството на екрана.

Най-големият проблем с гъвкавите дисплеи е, че когато се прегънат, различните слоеве се сгъват по малко по-различни радиуси. За да елиминира това Google иска да използва материали, които компенсират тези разлики с еластичност. На теория, това означава, че когато дисплеят е разгънат, в средата няма да има издутина.

Освен това Google възнамерява да използва материал от стъклени нишки и полимери, който ще направи дисплея по-здрав и ще го опази от издрасквания при сгъване и разгъване.  

Патентът описва устройство, което е сходно по размери с днешните смартфони.

Кога и дали ще видим гъвкав телефон от Google все още не се знае, но факт е, че компания с такъв финансов и научен ресурс иска да навлезе на пазара, а потенциално това означава и бъдеща възможност гъвкавите телефони да са по-надеждни и по-достъпни.

Върна ли си Kando-то Sony? Колко буден е технологичният гигант днес?

---

Той е в ръцете ни! Първи впечатления от „гъвкавия“ Huawei Mate X (ВИДЕО)

Тагове:
Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

12 | Преди 20 ч.